Coffee House

Grupa CH zrzesza bezdomnych i uzależnionych, w praktyczny sposób pomagając im wyjść z nałogów (alkoholu, narkotyków, lekomanii, hazardu i innych). Działamy metodą streetworkingu – co tydzień wychodzimy na ulicę, Dworzec Główny, by rozmawiać z każdym, kto potrzebuje naszej pomocy. Wysyłamy ludzi do ośrodków terapii uzależnień, pomagamy całym rodzinom stanąć na przysłowiowe nogi i odnaleźć sens życia. Chcemy każdemu przede wszystkim przekazać, że jest nadzieja! CH to grupa ludzi, którzy w przeszłości skonfrontowali się z tematem uzależnienia, utraty rodziny, bezdomności, ciężkiej choroby, a mimo to dziś śmiało mogą powiedzieć, że doświadczają wolności i pełni życia. Ponieważ sami doznali trudności, wiedzą jak w praktyczny sposób pokazać nową właściwą drogę i dzielić się dobrą nowiną z innymi.

Przyjdź na kawę i ciastko, a usłyszysz niejedną zagmatwaną historię życia, która dziś jest tylko wspomnieniem dawnych minionych lat.

Spotkania odbywają się w czwartki o 18:00 w kawiarence przy ul. ks. Brzóski 1. Kontakt: Sebastian Zaręba, tel + mail