Klub Seniora ‚Sępolno’

WAŻNA INFORMACJA:

Po dłuższej przerwie wznawiamy działanie Klubu! Już 8 lipca 2020 o 11:00 czekamy na Was w kawiarence Społeczności Chrześcijańskiej we Wrocławiu przy ul. ks. Brzóski 1 (wejście od ul. Kosynierów Gdyńskich)

Z uwagi na zagrożenie związane z rozprzestrzenianiem się koronawirusa od dnia 20.04.2020 r., zajęcia będą odbywały się w wybrane środy 2020 i 2021 w godzinach 11:00 – 14:00, łącznie 80 spotkań. Szczegółowy harmonogram zajęć w roku 2020 będzie będzie dostępny przez cały okres realizacji zadania na stronie https://fundacjadrzwiotwarte.pl/klub-seniora-sepolno/ i zawierać będzie informacje o zaplanowanych zajęciach z co najmniej dwutygodniowym wyprzedzeniem.

NA SIERPIEŃ 2020 PRZYGOTOWALIŚMY:
NA SIERPIEŃ 2020:
5 SIERPNIA  – Jola Tyszkiewicz Juszczyk, wykład
12 SIERPNIA – Barbara Giniewicz – warsztaty plastyczne

Klub Seniora jest odpowiedzią na lokalne potrzeby naszej dzielnicy. Brakowało miejsca, w którym mogłyby spotykać się osoby starsze, dlatego postanowiliśmy stworzyć im przyjazną przestrzeń.

Biorąc pod uwagę zebrane doświadczenie i potrzeby naszych seniorów przygotowaliśmy następujące działania:

– warsztaty tematyczne (rękodzieło, warsztaty kulinarne, plastyczne),
– „slajdowiska” podróżnicze (reportaże z różnych zakątków świata, nawet tych bardzo odległych, które w ubiegłych latach cieszyły się sporym zainteresowaniem),
– wykłady i spotkania ze specjalistami (psycholodzy, psychodietetycy, duszpasterze, lekarze, fizjoterapeuci, policjanci),
– DKF, seanse filmowe,
– wycieczki (do: Wojsławic, Świdnicy, Jawora),
– wyjścia na wydarzenia kulturalne (do: Narodowego Forum Muzyki, Sceny Kamienica).

Zawsze na naszych gości czeka smaczny poczęstunek i dużo dobrej zabawy.

Spotkania odbywają się w środy o 11:00 w kawiarence przy ul. ks. Brzóski 1

Kontakt: Katarzyna Rybak, tel. 781 499 188, e-mail: Katarzyna.Rybak007@gmail.com